Cukinia faszerowana

Odpowiedz
Awatar użytkownika
Grzegorz Z.
Posty: 289
Rejestracja: 06 lis 2016, 11:22
Lokalizacja: Namysłów

Cukinia faszerowana

Post autor: Grzegorz Z. »

Składniki:
- cukinia
- mięso mielone
- cebula
- papryka słodka
- sól
- pieprz
- ser

Przygotowanie:
Cukinię kroimy na pół. Wydrążamy środek. Paprykę i cebulę kroimy w drobną kostkę. Dodajemy do mielonego mięsa. Przyprawiamy do smaku. Można użyć oczywiście przypraw według własnych smaków. Wkładamy mięso do wydrążonej cukinii. Układamy na blaszce wyłożonej folią aluminiową i wkładamy do piekarnika. Temperatura pieczenia 180 stopni, czas około 40 minut. Przed końcem pieczenia posypujemy startym serem.

DSC_1556.JPG
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
Odpowiedz

Wróć do „Na obiad”