Autorem przepisu w wersji oryginalnej jest Kolega Kostek .. ja trochę składników zmieniłam i tak powstała kolejna wersja tej pasty.
Składniki:
3 średnie obrane wędzone makrele
1 kostka masła
3 łyżki przecieru pomidorowego
dodałam jeszcze 2 łyżki ketchupu ostrego
sól, pieprz do smaku
zrezygnowałam z czosnku granulowanego na rzecz cebuli czerwonej pokrojonej w drobną kostkę
Wszystkie składniki zblendowałam, trochę to trwało najlepiej wrzucić składniki do miski od robota kuchennego, założyć nóż i niech sobie powoli wszystko wymiesza. Składniki powinny być schłodzone, przed ich połączeniem.
Smacznego
Pasta z makreli
- Anuś
- Posty: 144
- Rejestracja: 06 lis 2016, 18:20
- Lokalizacja: okolice Łodzi
Pasta z makreli
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
- Roger
- Posty: 201
- Rejestracja: 11 lis 2016, 22:53
- Lokalizacja: W-wa & Lubuskie
Re: Pasta z makreli
Czyli tzw awantura
Bardzo dobra pasta i baza do wariacji
Tapniete z Tapatalk
Bardzo dobra pasta i baza do wariacji
Tapniete z Tapatalk
Robert
601 353 601
ʎuɯnɹʇ po oʞǝıʍ oʇ ɯǝsɐzɔ oʞlʎʇ-ɯǝıʞǝıʍ z ǝɾǝzɹpɐɯ ʞǝıʍolzɔ
601 353 601
ʎuɯnɹʇ po oʞǝıʍ oʇ ɯǝsɐzɔ oʞlʎʇ-ɯǝıʞǝıʍ z ǝɾǝzɹpɐɯ ʞǝıʍolzɔ