Coś tam działam :)

Odpowiedz
Awatar użytkownika
Anuś
Posty: 144
Rejestracja: 06 lis 2016, 18:20
Lokalizacja: okolice Łodzi

Coś tam działam :)

Post autor: Anuś »

Po raz kolejny mielonka w słoikach. I tak jak lubię .. z galaretką :D
P1050554.JPG
P1050555.JPG

P1050571.JPG
P1050572.JPG

cdn.. :D
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
Awatar użytkownika
tier
Posty: 769
Rejestracja: 06 lis 2016, 14:55
Lokalizacja: Mońki

Re: Coś tam działam :)

Post autor: tier »

Zielona miska.. jak bym żonę w kuchni widział 8-)
Awatar użytkownika
Anuś
Posty: 144
Rejestracja: 06 lis 2016, 18:20
Lokalizacja: okolice Łodzi

Re: Coś tam działam :)

Post autor: Anuś »

tier pisze:Zielona miska.. jak bym żonę w kuchni widział 8-)

Kupowałyśmy w tym samym sklepie :D
I jeszcze boczek peklowany na sucho, 15 g peklosoli i 5 g soli na kg mięsa, dodane przyprawy( czosnek, majeranek pieprz) i pieczony w niskiej temperaturze ze względu na obecność peklosoli. Temperatura nie przekraczała 100 stopni .. czas pieczenia to 1 h 20 minut. Mam jeszcze problemy z prawidłowym wiązaniem, ale się uczę :D
P1050286.JPG
P1050295.JPG

P1050302.JPG
P1050309.JPG

cdn.. 8-)
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
Awatar użytkownika
ArkoGdynia
Posty: 510
Rejestracja: 08 lis 2016, 14:42
Lokalizacja: Gdynia

Re: Coś tam działam :)

Post autor: ArkoGdynia »

Anuś.. Brawo Ty!
widać podbijasz po woli kolejne królestwo..... poczekaj niech wędzarka powstanie to dopiero będziesz szaleć!!
A wiązanie najlepiej poćwiczyć sobie na butelce! Dojdziesz do wprawy bardzo szybko!
Wyroby z peklosolą spokojnie można obrabiać do temperatury 160 stopni, więc mogłaś jeszcze trochę podciągnąć temperaturę.

Wszystko smakowicie wygląda :clap:

Z Dymnym pozdrowieniem....
Niech Dym będzie z Tobą.....
Awatar użytkownika
Ela K.
Posty: 347
Rejestracja: 06 lis 2016, 16:37
Lokalizacja: Ostróda

Re: Coś tam działam :)

Post autor: Ela K. »

tier pisze:Zielona miska.. jak bym żonę w kuchni widział 8-)

Też mam :P

Anuś piękna konserwka :) Koleżanka się rozwija widzę :clap: :clap: :clap:
[align=center]"Dobrze widzi się tylko sercem. Najważniejsze jest niewidoczne dla oczu" Antoine de Saint-Exupéry – Mały Książę[/align]
Awatar użytkownika
Anuś
Posty: 144
Rejestracja: 06 lis 2016, 18:20
Lokalizacja: okolice Łodzi

Re: Coś tam działam :)

Post autor: Anuś »

ArkoGdynia pisze:Anuś.. Brawo Ty!
A wiązanie najlepiej poćwiczyć sobie na butelce! Dojdziesz do wprawy bardzo szybko!
Wyroby z peklosolą spokojnie można obrabiać do temperatury 160 stopni, więc mogłaś jeszcze trochę podciągnąć temperaturę.

Wszystko smakowicie wygląda :clap:

Z Dymnym pozdrowieniem....

Arku .. spróbuję na butelce :D Mam jedno pytanie .. bo z tą temperaturą pieczenia wyrobów z peklosolą jest różnie .. czytałam, że nie można przekroczyć temp 120 stopni, więc jak to w końcu jest ? :D
Ela dziękuję :D
I jeszcze ser twarogowy robię co jakiś czas. Mleko mam bardzo dobrej jakości, z tego samego źródła biorę też śmietanę do wyrobu masła.
P1050547.JPG
P1050560.JPG

P1050564.JPG

8-)
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
Awatar użytkownika
ArkoGdynia
Posty: 510
Rejestracja: 08 lis 2016, 14:42
Lokalizacja: Gdynia

Re: Coś tam działam :)

Post autor: ArkoGdynia »

No ja czytałem i widziałem na forum wpisy że nie obrabiać powyżej 160 stopni...chyba nawet Grzegorz osratnio o tym wspominał, więc moim zdaniem spokojnie można podnieść temperaturę!
Serek piękny [emoji4]

Wysłane z mojego C6603 przy użyciu Tapatalka
Niech Dym będzie z Tobą.....
Odpowiedz

Wróć do „Galeria Naszych wyrobów”