"MAŁPA WOJSKOWA"

Awatar użytkownika
lesniak
Posty: 153
Rejestracja: 22 lis 2016, 22:07

Re: "MAŁPA WOJSKOWA"

Post autor: lesniak »

Ale mieszanka peklująca była dodawana do ugotowanego produktu bardzo często o to przykad receptury na galarete z głowizny. Skan otrzymałem od ,,Dziadka'' z WD Jako wymiana na inne skany receptur.
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
Moja strona o kuchni regionalnej: https://www.facebook.com/kuchniaznin/?fref=ts
Awatar użytkownika
Andym
Posty: 349
Rejestracja: 09 gru 2016, 13:36
Lokalizacja: Warszawa

Re: "MAŁPA WOJSKOWA"

Post autor: Andym »

Tylko, że: wraz z mieszanką peklującą dodawane są inne ingrediencje, co czyni zupełnie inny skutek, niż dodanie owego w czystej postaci do obrobionej już termicznie wkładu konserwy o wdzięcznej nazwie. Kopia jest bardzo nieczytelna, tak że moja ocena może być wielce tendencyjną.
Przyznaję, wykonałem konserwę o zbliżonym ( maksymalnie zbliżonym) składzie ww małpy, lecz bez mieszanki peklującej. Uznałem, że nie ma sensu peklowanie, dla samego smaku,wsadu po gruntownej obróbce termicznej. Pasteryzacja x 2 . próbki smakowe, jeśli jeszcze są, to mają swe miejsce w chłodni markoserwis. Może się po powrocie z gór wypowie.
Awatar użytkownika
lesniak
Posty: 153
Rejestracja: 22 lis 2016, 22:07

Re: "MAŁPA WOJSKOWA"

Post autor: lesniak »

Mam nadzieję, że teraz bedzie bardziej czytelne. Inne dodatki nie mają wpływu na to że, zosatała dodana ta mieszanka peklująca. I to nie zmienia skutku dodania.
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
Moja strona o kuchni regionalnej: https://www.facebook.com/kuchniaznin/?fref=ts
Odpowiedz

Wróć do „Słoikowe”