Przepis znaleziony na blogu:
http://smakowitychleb.pl/kajzerki-2/
Muszę dopracować nacinanie, ale wyszły całkiem niezłe.
Kajzerki
- Grzegorz Z.
- Posty: 289
- Rejestracja: 06 lis 2016, 11:22
- Lokalizacja: Namysłów
Kajzerki
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
- arkawroc
- Posty: 17
- Rejestracja: 08 lis 2016, 21:14
- Lokalizacja: wrocław
Re: Kajzerki
Grzesiu nic nie musisz dopracowywać właśnie dzisiaj zakupiłem sobie coś takiego http://allegro.pl/forma-do-kajzerki-bul ... 36817.html jak dojdzie w tym tygodniu to na weekend prawdopodobnie wypróbuję.
- Grzegorz Z.
- Posty: 289
- Rejestracja: 06 lis 2016, 11:22
- Lokalizacja: Namysłów
Re: Kajzerki
o widzisz dobrze wiedzieć dzięki
- Ela K.
- Posty: 347
- Rejestracja: 06 lis 2016, 16:37
- Lokalizacja: Ostróda
Re: Kajzerki
Grześ a powiedz jakie one są na drugi dzień ?
[align=center]"Dobrze widzi się tylko sercem. Najważniejsze jest niewidoczne dla oczu" Antoine de Saint-Exupéry – Mały Książę[/align]
- Grzegorz Z.
- Posty: 289
- Rejestracja: 06 lis 2016, 11:22
- Lokalizacja: Namysłów
Re: Kajzerki
Ela K. pisze:Grześ a powiedz jakie one są na drugi dzień ?
Elu następnym razem niestety nie dotrwały
- Krzysiek
- Posty: 51
- Rejestracja: 07 kwie 2017, 7:32
Re: Kajzerki
Bułki pszenne piekę co drugi dzień. Już powoli trochę mi się przejadły i lecę kupować do sklepu. Mam lokalną piekarnię która serwuje wyśmienite bułki. Prawdziwe nienapompowane a jednak w smaku podobne do tych z innych piekarni.
Pytanie jak taką bułkę zrobić ? Swojska ma taki specyficzny pełny smak. Jest bardzo syta. Te z piekarni jednak mają inny posmak. Nie chcę mi się wierzyć że wszystkie piekarnie używają jakiś spulchniaczy i innej chemii. To na pewno kosztuje, a koszt zwykłej buły jest śmieszny.
Pytanie jak taką bułkę zrobić ? Swojska ma taki specyficzny pełny smak. Jest bardzo syta. Te z piekarni jednak mają inny posmak. Nie chcę mi się wierzyć że wszystkie piekarnie używają jakiś spulchniaczy i innej chemii. To na pewno kosztuje, a koszt zwykłej buły jest śmieszny.