Kolejna wariacja na temat tuszonki, tym razem wersja z cebulą świeżą, robiłem też eksperyment z suszoną, daje ładny kolor konserwy ale smak mięsa jest lekko gorzkawy.
Tuszonka z cebulą przepis:
Łopatkę kroimy w kawałki 2-2,5cm i peklujemy przez 24h dawką 13g/kg, na dno słoika 350ml wrzucam kilka ziaren pieprzu liść laurowy, plaster cebuli. Następnie upychamy mięso dość ciasno, na górę dajemy ponowie plaster cebuli, szczyptę mielonego pieprzu oraz liść. Sterylizacja w szybkowarze 70min.
Tuszonka z cebulą
- tier
- Posty: 769
- Rejestracja: 06 lis 2016, 14:55
- Lokalizacja: Mońki
Tuszonka z cebulą
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
- gwizdek
- Posty: 1159
- Rejestracja: 18 lis 2016, 20:00
Re: Tuszonka z cebulą
Przemo wielkie
Podać Tobie adres
Podać Tobie adres
- tier
- Posty: 769
- Rejestracja: 06 lis 2016, 14:55
- Lokalizacja: Mońki
Re: Tuszonka z cebulą
Podawaj ale skończyły się już, trzeba nowa partię zrobić