Pakowarki próżniowe
- Artur
- Posty: 20
- Rejestracja: 09 lis 2016, 6:38
- Lokalizacja: Krosno
Pakowarki próżniowe
Jaką pakowarkę wybrać, aby można było bez problemów przechowywać uwędzone wyroby, wykonać peklowanie na sucho, gotować w folii itp. ?
Oczywiście chodzi o sprzęt za rozsądną cenę.
Oczywiście chodzi o sprzęt za rozsądną cenę.
- tier
- Posty: 768
- Rejestracja: 06 lis 2016, 14:55
- Lokalizacja: Mońki
Re: Pakowarki próżniowe
Proficoock, bardzo popularna zamykarka. Ogólnie większość w tej cenie będzie działać tak samo, czasami w lidlu bywają za 149 zł mam taką i szczerze polecam.
https://www.youtube.com/watch?v=tcFPI9VJzsE
http://allegro.pl/prozniowa-zgrzewarka- ... 29345.html
https://www.youtube.com/watch?v=tcFPI9VJzsE
http://allegro.pl/prozniowa-zgrzewarka- ... 29345.html
- Gonzo
- Posty: 683
- Rejestracja: 05 lis 2016, 8:48
- Lokalizacja: Wysokie Mazowieckie
Re: Pakowarki próżniowe
Artur pisze:Jaką pakowarkę wybrać, aby można było bez problemów przechowywać uwędzone wyroby, wykonać peklowanie na sucho, gotować w folii itp. ?
Oczywiście chodzi o sprzęt za rozsądną cenę.
W tej chwili jest dużo pakowarek, które są takiej samej klasy jak Proficook a niektóre są prawie lustrzanym odbiciem, poza materiałamy użytymi do wykonania, np.
http://allegro.pl/niemiecka-zgrzewarka- ... 13612.html
http://allegro.pl/zgrzewarka-pakowarka- ... 85218.html
http://allegro.pl/zgrzewarka-folii-pako ... ule_id=201
Musisz porównać dane: moc i zdolność odsysania, z pobieżnych obserwacji to najlepsze parametry w przedziale cenowym zbliżonym do Proficooka, ma ten model http://allegro.pl/prozniowa-zgrzewarka- ... 37132.html
- Sla100
- Posty: 556
- Rejestracja: 16 lis 2016, 21:41
- Lokalizacja: Gdynia
Re: Pakowarki próżniowe
ja ostatnio zakupilem taka to oto w sklepie Jula cena 219zl nie jest zle ale trzeba bardzo dokladnie woreczki ukladac zeby dobrze wyssalo i zamknelo jak na razie jestem zadowolony
http://www.jula.pl/catalog/gospodarstwo ... wa-802559/
http://www.jula.pl/catalog/gospodarstwo ... wa-802559/
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
„Najpierw spojrzyj, z kim pijesz i jesz, a dopiero potem, co jesz i pijesz”
Pozdrawiam Sylwester
Pozdrawiam Sylwester
- ArkoGdynia
- Posty: 510
- Rejestracja: 08 lis 2016, 14:42
- Lokalizacja: Gdynia
Re: Pakowarki próżniowe
Oczywiście zaznaczmy jeszcze że do pakowarki Proficook oczywiście pasują woreczki inne niż tylko oryginalne.... z powodzeniem zgrzewa woreczki wszystkich rozmiarów.
Ja zamawiam tutaj: http://www.swiatwokolkuchni.pl/kategori ... rozniowego
Przetestowane już na ok 500 sztukach
Z Dymnym pozdrowieniem...
Ja zamawiam tutaj: http://www.swiatwokolkuchni.pl/kategori ... rozniowego
Przetestowane już na ok 500 sztukach
Z Dymnym pozdrowieniem...
Niech Dym będzie z Tobą.....
- Krzysztof
- Posty: 44
- Rejestracja: 08 lis 2016, 20:15
Re: Pakowarki próżniowe
POsiadam foodsaver v2860 zakupiona w lombardzie w przystępnej cenie. Działa nieźle chociaż wymiary trochę duże.
- zico
- Posty: 20
- Rejestracja: 28 lis 2016, 21:52
Re: Pakowarki próżniowe
Krzysztof pisze:POsiadam foodsaver v2860 zakupiona w lombardzie w przystępnej cenie. Działa nieźle chociaż wymiary trochę duże.
A gdzie kupujesz worki do niej ? Czy działa na innych niż oryginalne ?
- Krzysztof
- Posty: 44
- Rejestracja: 08 lis 2016, 20:15
Re: Pakowarki próżniowe
Kupiłem na allegro. Z firmy movupack czy jakoś tak. Mogę poszukać jak zależy. Jednostronnie molestowane.
- Krzysztof
- Posty: 44
- Rejestracja: 08 lis 2016, 20:15
Re: Pakowarki próżniowe
Dokładnie to od tego sprzedawcy http://allegro.pl/listing/user/listing. ... d=34293291
- Gonzo
- Posty: 683
- Rejestracja: 05 lis 2016, 8:48
- Lokalizacja: Wysokie Mazowieckie
Re: Pakowarki próżniowe
zico pisze:Krzysztof pisze:POsiadam foodsaver v2860 zakupiona w lombardzie w przystępnej cenie. Działa nieźle chociaż wymiary trochę duże.
A gdzie kupujesz worki do niej ? Czy działa na innych niż oryginalne ?
Witam.
Mam ProfiCooka i tego Food Savera - nie ma różnicy skąd i jakie worki, wszystko idzie .FoodSaver ma tylko jedną wadę albo zaletę. Trzeba po zapakowaniu do worka mieć go z 5 cm wolnego (niedopakowanego) żbey go odessać i zgrzać. Mam o tyle dobrze, że jak Food sobie nie poradzi (za krótka wolna końcóweka worka ), wtedy wyciagam Profi gdzie znacznie mniej potrzeba tego luzu po zapakowaniu.