Gulasz z szynki z pieczarkami
Składniki :
1 kg gulaszu z szynki
0,5 kg pieczarek
2 średniej wielkości cebule
Przyprawy:
do mięsa
-sól, czarny mielony pieprz, czubryca czerwona, ziele angielskie mielone, czosnek niedźwiedzi, liście kolendry, sos sojowy
do pieczarek
-sól, czarny mielony pieprz, pietruszka zielona suszona
Mięso posoliłem, doprawiłem przyprawami i odstawiłem do lodówki na 2,5 godziny.
W międzyczasie cebule pokroiłem w piórka ,przesmażyłem na oleju, dodałem oczyszczone i pokrojone w plastry pieczarki. Doprawiłem solą, pieprzem i pietruszką .
Układałem w słoiczkach na zmianę mięso i pieczarki . Wyszło mi 6 słoiczków 340 ml .
Gotowałem w szybkowarze około 45 minut.
Jedzonko mniamuśne

Drugie danie, które wczoraj powstało
Kurczak curry z marchewką i groszkiem
Składniki
0,5 kg podudzi bez kości
0,5 kg piersi z kurczaka
paczka mrożonego groszku z marchewką
Przyprawy:
sól,curry, czubryca czerwona, pieprz czarny mielony , papryka słodka mielona, sos sojowy, cukier, olej sezamowy
Mięso wymieszałem z przyprawami i odstawiłem do lodówki na 2,5 godziny.
Układałem w słoiczkach na przemian mięso i warzywa . Na samej górze położyłem po kawałku masełka. Wyszło mi 6 słoiczków 340 ml .
Gotowałem w szybkowarze 45 minut .
A tu fotka gotowych dań . Niestety zdjęcie smaku nie oddaje
