Chipsy ze skórek
Składniki :
Skóry wieprzowe ( skórki, dobrze oczyścić z tłuszczu, dwukrotnie pierwszy raz przed i drógi raz po ugotowaniu)
Sól
Woda
Olej
Wykonanie :
Wodę wlać do garnka dość mocno posolić, włożyć skórki i gotować do miękkości, wyjąć skóry i wychłodzić. Pokroić na maski szer 5 - 6 mm i długości 5 - 6 cm.
Układać na sitach w suszarce elektrycznej lub w piekarniku temp 60 - 70 C czas suszenia ok 4 h
Po wysuszeniu ochłodzić.
Smażyć tak jak frytki.
Podawać posolone i posypane przyprawami.
Chipsy ze skórek
- lesniak
- Posty: 153
- Rejestracja: 22 lis 2016, 22:07
Chipsy ze skórek
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
Moja strona o kuchni regionalnej: https://www.facebook.com/kuchniaznin/?fref=ts
- Grzegorz Z.
- Posty: 289
- Rejestracja: 06 lis 2016, 11:22
- Lokalizacja: Namysłów
Re: Chipsy ze skórek
Muszę zrobić, bo podkusiłeś
- lesniak
- Posty: 153
- Rejestracja: 22 lis 2016, 22:07
Re: Chipsy ze skórek
Zrób polecam.
Moja strona o kuchni regionalnej: https://www.facebook.com/kuchniaznin/?fref=ts