Pierwsze mieszanie-działa
Kminkowa "na winie", przyprawy jak do kabanosów z PW 16.Obrzynki ze wszystkich elementów wp oprócz głowy.
Towar zmielony prze sitko 8mm. wymieszany z p-solą i przyprawami powędrował do lodówki.
Nadziewanie w Sobotę z rańca w osłonki karmel fi 40mm. Dymienie z podpiekaniem "na macanego", bez użycia termometru wbitego w baton bo i po co
https://www.youtube.com/watch?time_cont ... akXWADa680
Kminkowa "na winie"
- Zbój Madej
- Posty: 34
- Rejestracja: 22 cze 2018, 16:23
- Lokalizacja: Lubomierz
Kminkowa "na winie"
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
- Zbój Madej
- Posty: 34
- Rejestracja: 22 cze 2018, 16:23
- Lokalizacja: Lubomierz
Re: Kminkowa "na winie"
Gotowe
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
- Zbój Madej
- Posty: 34
- Rejestracja: 22 cze 2018, 16:23
- Lokalizacja: Lubomierz
Re: Kminkowa "na winie"
Przyprawy do kminkowej tak jak do kabanosów:
p-sól - 17g/kg
pieprz czarny śwież okręcony, kminek cały i gałka muszk. starta na tarce, sypałem na oko.
Jak zaczynałem z kabanosami kiedyś, to nie pamiętam dokładnie, ale przyprawy z 16-tki mnożyłem razy 3, albo 4
p-sól - 17g/kg
pieprz czarny śwież okręcony, kminek cały i gałka muszk. starta na tarce, sypałem na oko.
Jak zaczynałem z kabanosami kiedyś, to nie pamiętam dokładnie, ale przyprawy z 16-tki mnożyłem razy 3, albo 4