UWAGA
Twój limit przeglądania postów to 5 aby zobaczyć więcej musisz zalogować się.
Awatar użytkownika
Anuś
Posty: 146
Rejestracja: 06 lis 2016, 18:20
Lokalizacja: okolice Łodzi

Buraki z pomarańczami

Post #1 autor: Anuś » 02 gru 2016, 8:22

Składniki:
2 kg buraków
3 średnie pomarańcza + sok wyciśnięty z dwóch
sól pół łyżeczki
2 łyżki cukru .. można dać więcej jak ktoś lubi bardziej słodkie :D
Buraki gotujemy, obieramy ze skóry, ścieramy na tarce jarzynowej. Dodajemy pokrojone w kostkę obrane ze skóry i pozbawione albedo pomarańcze, dodajemy sok, cukier i sól. Wszystko mieszamy i odstawiamy na 2 godziny. Po tym czasie wkładamy do słoików i pasteryzujemy 12-15 minut.
P1050246.JPG
P1050247.JPG

Smacznego :D
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.

Wróć do „Pozostałe... (buraczki, dynie, pomidory)”