UWAGA
Twój limit przeglądania postów to 5 aby zobaczyć więcej musisz zalogować się.
Awatar użytkownika
Sivon
Posty: 38
Rejestracja: 25 lis 2016, 12:31
Lokalizacja: Wrocław

Tuszki śledzia w zalewie octowej

Post #1 autor: Sivon » 26 lis 2016, 21:44

Przepis prosty, stosuję go od lat, niby nic specjalnego ale ja parę razy w roku marynuję tak śledzie.

Tuszki śledzia świeże 1kg

Zalewa:

Szklanka octu 10% na 3 szklanki wody (mocna)
Cukier 25g
Sól 20g
Ziele angielskie, liść laurowy, gorczyca,pieprz ziarnisty, marchew w plastrach, suszona lub świeża papryczka chilli.
Zalewę gotujemy, studzimy.
Cebulę w piórka kroimy wykladamy pojemnik pierwszą warstwą
DSC_0027.JPG


Przekładamy tuszkami śledzia

DSC_0027.JPG


I kolejna warstwa cebuli i tuszek.
DSC_0034.JPG


Zalewamy wystudzoną zalewą, wkładamy do lodówki i czekamy dni pięć minimum.
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.

Wróć do „Przetwory rybne”